Newborn en veiligheid


Het aller aller belangrijkste vind ik het waarborgen van de veiligheid voor jullie baby tijdens een Newborn fotoshoot.

De fotoshoot moet niet alleen een mooie ervaring zijn waar je straks de meest mooie foto's krijgt van jullie pasgeboren baby.

Maar zeker nog belangrijker is de veiligheid van jullie baby tijdens een fotoshoot bij mij in de studio.

Ga niet alleen af op de prijs die een fotograaf hanteert of omdat het zo lekker dicht bij is maar verdiep je ook zeker in hoe de fotograaf te werk gaat. Dit zou nooit een geheim moeten zijn en nog beter, benoemd worden op de website. Maar neem gerust ook contact op voor meer uitleg.


Ik neem je graag mee in hoe ik te werk ga en op wat voor manier ik de veiligheid van jullie baby kan waarborgen. Zodat jullie de fotoshoot met een gerust en vertrouwd gevoel in kunnen gaan.

Poses


Tijdens een Newborn fotoshoot leg ik jullie baby in verschillende poses om zo verschillende mooie foto's te krijgen. De poses heb ik door cursus en training eigen gemaakt en weet ik veilig uit te voeren. Jullie baby is altijd de baas in welke pose het fijn vindt en welke niet. Zo zijn er baby's die niet graag op hun buik liggen. Als ik merk dat jullie baby dit niet fijn vind dan ga ik dit ook niet forceren. Dat geldt voor iedere pose die ik uit voer. De meeste poses zijn op de rugligging, dit is het meest comfortabele voor jullie baby. Door af te wisselen met pakjes/doeken/settings zorg ik voor diversiteit zonder jullie baby iedere keer in een moeilijke pose te leggen.

Materialen


Al mijn props, doeken, pakjes etc. zijn met de grootste zorg uitgezocht. Ik ben kritisch op de items die ik gebruik tijdens een Newborn fotoshoot. Zo laat ik mijn pakjes maken van wolsoort wat niet prikt/jeukt. Zijn de doeken allemaal wasbaar en maak ik gebruik van voornamelijk natuurlijke producten. De props zijn veelal schalen en manden die ik via een speciale Newborn webwinkel aanschaf. De props worden altijd gecontroleerd op beschadigen. Tijdens de fotoshoot maak ik gebruik van verschillende opvul kussentjes. Deze speciale kussentje zorgen voor de juiste ondersteuning van jullie baby.

Photoshop


Soms kom je foto's tegen en dan denk je vast 'die baby hangt toch niet echt in de lucht?' Helaas zijn er fotograferen die dit nog steeds wel doen en dat gaat helaas ook niet altijd goed. Gelukkig zijn deze gevallen wel uiteindelijk goed afgelopen.

Ik heb mij vanaf begin af aan al Photoshop eigen gemaakt waardoor ik geen potentieel gevaarlijke settings en poses uitvoer. Ook niet op verzoek van ouders. Alle foto's die lijken alsof een baby hangt/zweeft zijn gephotoshopt. Tijdens het nemen van de foto ligt de baby op een heerlijke grote kussen. Met wat Photoshop magie maak ik er mooi plaatje van waarop lijkt of jullie baby hangt.


Temperatuur


In mijn studio is het lekker warm, plaatselijk heb ik ook nog een extra kacheltje bij mij staan. Zo kan ik er voor zorgen dat jullie baby niet al zijn energie kwijt raakt aan het op pijl houden van lichaamstemperatuur.

Tijdens de shoot houd ik jullie baby in de gaten zoals de ademhaling en bloedsomloop. Als jullie baby honger heeft of last van krampjes stoppen we even de shoot totdat jullie baby weer tevreden is.

Werkwijze...


Ben je benieuwd hoe ik te werk ga voor, tijdens en na een fotoshoot ?

Dan leg ik daar meer over uit op mijn aparte pagina WERKWIJZE